GY.I.K.

Az alábbi információk kizárólag a Magyarországi franchise együttműködésre vonatkoznak.

Milyen engedélyek szükségesek egy Fornetti üzlet nyitásához?

 • Korábban a működési engedélyek kiadása előtt számos hatóság engedélyét be kellett szereznie a leendő kereskedőnek. Ma már erre nincs szükség, még a tűzoltóság szakemberei is csak az üzlet megnyitása után szállnak ki a helyszínre.
 • A módosítás értelmében a kereskedelmi tevékenységet az önkormányzatnál kell bejelenteni, ezt követően meg lehet kezdeni az árusítást, ha külön engedélyhez kötött terméket (szendvics, tej, tejszín, tejszínhab, cukrászati készítmény, fagylalt) nem kívánnak árusítani Az önkormányzat nyilvántartást vezet a bejelentésekről, ez a bejelentés, a nyilvántartási számmal lép a működési engedéy helyébe. Nem kell kifüggeszteni a kereskedelmi egységbe, a dokumentumok között kell őrizni.
 • A hatóság mostantól nem engedélyezési folyamatot hajt végre, hanem tudomásul veszi a kereskedő bejelentését. A vállalkozó nyilatkozik arról az önkormányzatnál, hogy milyen termékkör árusítását tervezi. Az illetékes hatóságokat (Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, ÁNTSZ ) az önkormányzat a bejelentésről tájékoztatja, azok 21 napon belül helyszíni ellenőrzést végeznek.
 • Az üzlet kialakítása előtt javasolt a területileg illetékes Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága véleményét kikérni, illetve a külön engedély kérelmet előterjeszteni /57/2010.(V.7.)FVM rendelet alapján, mellékelni a közüzemi nyilatkozatokat-víz, villany, gáz-üzlet alaprajzát, anyagmozgatási tervet, áruszállítás tervezett módját, tervezett alkalmazotti létszámot, szakképesítést igazoló dokumentumok másolatát, tisztítási, mosogatási, takarítási utasítást, melléktermék és a hulladék-kezelési és ártalmatlanítási tervet, 30 napnál nem régebbi akkreditált laboratóriumba készült bakteriológiai vízminta erdményt./
 • A veszélyes anyaggal és keverékkel végzett tevékenységet OSZIR - Kémiai biztonsági alrendszerbe be kell jelenteni elektronikus úton, igazgatás szolgáltatási díjat – 7800 Ft-ot- a területileg illetékes Járási Népegészségügyi Intézethez be kell fizetni, a kémiai kockázat becslést szakemberrel el kell készíttettni.

Mi szükséges egy látványpékség indításához?

 • Üzlethelyiség (saját vagy bérelt).
 • Minimum egy darab 400 liter kapacitású fagyasztóláda (80.000 Ft-tól).
 • Az üzlet arculatába illő pult, amely alkalmas a termékek bemutatására (kb. 80.000Ft-tól a Fornetti Kft-től megvásárolható).
 • Szükség esetén teljes bolt belső kialakítást is vállalunk.
 • Egyedi külső dekoráció.
 • Kiegészítő eszközök, pl. tartó regál, tálcák, stb.
 • Egyszeri franchise rendszerbelépési díj 150.000 Ft +ÁFA, mely 1db kemence és tartozékai használatát teszik lehetővé.
 • Minden további műszaki berendezést bérleti konstrukcióban biztosítunk.

Tekintettel arra, hogy folyamatos akciókkal is segítjük az új partnerek csatlakozását, kérjük, hogy konkrét kérdéseikkel a 06/76/502-070 telefonszámon keressék meg franchise igazgatóságunkat. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.