Gyártás és alapanyagok

Gyártás

A fogyasztók biztonsága a legfőbb érték. Ennek garantálására a Fornetti saját fejlesztésű informatikai alapú komplex anyaggazdálkodási és technológiai rendszert működtet, amely az alapanyagtól a fogyasztókig nyomon követi, dokumentálja, ellenőrzi a termékek élelmiszerbiztonságát és minőségét.

Termelő üzemeinkben a legmodernebb technológiát képviselő olasz és német automata és félautomata gyártóberendezések és a jól képzett munkatársak biztosítják termékeink magas színvonalú gyártási minőségét.

Termékeinkbe csak szigorú feltételeknek megfelelő, rendszeresen ellenőrzött beszállítók alapanyagai kerülhetnek. A beérkezett alapanyagok csak akkor kerülhetnek a termelésbe, ha minden paraméterük megfelelő és saját laboratóriumunk elvégezte mikrobiológiai vizsgálatukat, ami jó minősítést eredményezett.

Üzemi Mérő Adatgyűjtő Rendszerünk a termék útját végigkíséri a dagasztástól a csomagolásig. Ez az automata gépsorokba telepített fix rendszer, beépített szenzorokkal és a program által előírt időkben történő mérések elvégzésére szolgáló munkaállomásokkal. A rendszer által rögzített adatok online hozzáférhetők az arra jogosultak számára így szükség esetén a szakemberek azonnali beavatkozására ad lehetőséget.

A minőség és higiénia objektív ellenőrzését szolgálja a Digitális Minőségellenőrzési Rendszerünk. Ezzel a saját fejlesztésű mobil rendszerrel az ellenőrzések előre meghatározott struktúra, kérdéslista szerint történnek.  A kérdéslista maximális ellenőrzést tesz lehetővé, kizárva a dolgozó szubjektivitását. A higiéniai és gyártási paraméterek ellenőrzése során az eltérésekre figyelmeztet, a felelős vezetőknek azonnal riasztást küld, ami a felelős vezető telefonjára érkezik. Ezáltal azonnali beavatkozásra nyílik lehetősége.

Termékeiben a Fornetti a legjobb minőségű természetes alapanyagokat dolgozza fel, törekszik a legjobb élettani hatású termékek előállítására. A házias jellegű termékeket nagyüzemi körülmények között úgy elkészítve, hogy az eredeti receptúrák semmiben nem szenvednek csorbát, viszont élvezik a modern automatizált üzem nyújtotta ipari biztonság, pontosság, higiénia, állandó minőség előnyeit. A termékfejlesztők figyelembe veszik a táplálkozástudomány legújabb kutatási eredményeit, munkájuk során együtt dolgoznak a táplálkozástudomány kiemelkedő kutatóival, hogy a tudomány legfrissebb nemzetközi eredményeit ízletes, „mindig meleg” péksütemények formájában adják át a fogyasztóknak.

Alapanyagok

Összhangban az 1998. évi XXVIII., az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény céljával, a Fornetti Group kiemelten fontosnak tartja az állatvilág egyedeinek védelmét, és egyetért azzal, hogy fokozni kell az emberek felelősségtudatát az állatokkal való kíméletes bánásmód érdekében.

Ennek jegyében a vállalat hitet tesz amellett, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények; tiszteletben tartásuk és jó közérzetük biztosítása erkölcsi kötelességünk. A Fornetti Group ezért minden fórumon támogatja az állatjogok védelmét, valamint az etikus állattartást – alapanyagaink beszállítóinak telephelyi auditálása során kitüntetett helyen szerepel, hogy a partnerünk milyen módon felel meg a hivatkozott törvény előírásainak, és ezen felül milyen korszerű állatjóléti intézkedéseket tesz. A Fornetti Group csak és kizárólag azokkal dolgozik együtt, akik elkötelezettek a kíméletes állattartás, illetve az olyan alapanyagok előállítása iránt, amelyek a fent említett kitételeknek megfelelnek.

Ennek részét képezik a tojásos alapanyagok is, amelyek esetében a Fornetti Group megkülönböztetett figyelemmel jár el:

A cégünk által készített termékekre szigorú és mindenre kiterjedő élelmiszerbiztonsági szabályok vonatkoznak, amelyeket a Fornetti Group minden körülmények között betart. Számunkra a fogyasztóink egészségének védelme, a maximális élelmiszerbiztonság biztosítása a legfontosabb feladat – a jogszabályok és a szabványok által meghatározott, a termékeinkkel szemben támasztott követelményeknek maradéktalanul megfelelünk.

Mivel a különböző tartásból származó állati készítmények felhasználása jelentős élelmiszerbiztonsági kérdéseket vet fel, így minden esetben, egyedileg mérlegeljük, hogy az adott alapanyag felhasználása szempontjából mely tartási mód tekinthető a legbiztonságosabbnak; termékeinkbe csak a szigorú feltételeknek megfelelő, rendszeresen ellenőrzött beszállítók alapanyagai kerülhetnek. A beérkezett alapanyagokon minden esetben mikrobiológiai vizsgálatokat végzünk – gyártásba csak minden paraméterében tökéletesnek talált tojásos alapanyag kerülhet.

A szakértői tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy a szabad tartás igazolt, általános veszélyei (egészségügyi kitettség, higiénikus problémák) miatt a piac és a fogyasztók számára a legbiztonságosabb tyúktartási mód a mélyalmos tartás, amelynek ökológiai lábnyoma kicsi, termék- és fogyasztóvédelmi biztonsága pedig megfelelő.

Ezért számba véve a fenntarthatósági céljainkat, valamint az élelmiszerbiztonsági szabályok, törvények, rendeletek által meghatározott lehetőségeket, a Fornetti Group évről évre egyre jelentősebb részben használ mélyalmos tartásból származó tojásokat és az azokból készült készítményeket: az ilyen típusú készítmények ma már a teljes felhasználásunk közel 50%-át teszik ki.

Kitűzött célunk, hogy 2023-ra már csak és kizárólag mélyalmos tartásból származó direkt készítményeket használjunk fel a termékeink gyártásához. 

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.