Technológiai és műszaki innováció

Technológiai és műszaki innováció

A folyamatosan növekvő igények mindig is megkövetelték, hogy a Fornetti gyárakban a legmodernebb gyártósorok, kiszolgálóegységek,  több mérőcellás mérlegek és automata csomagológépek kerüljenek beépítésre. Az elmúlt években megkezdett technológiai fejlesztések a Fornetti üzemek félautomata gyártósorainak automatákra történő váltását célozzák meg.

Az automatizálás előnyeit több oldalról is meg lehet közelíteni. Legfontosabb érv mellette a termékek állandó jó minőségének biztosítása, standarditása. A fejlesztések nem csak a jobb minőség elérését célozták meg, a dolgozók munkáját is könnyebbé, átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé tették.

Gyártósorok fejlesztésével párhuzamosan a kiszolgáló egységek fejlesztése is megtörtént. A magasabb gyártási minőség megkövetelte az egyedi géppark fejlesztését, esetenként modernebb eszközök termelésbe állítását. A dagasztógépeket, az ipari keverőgépeket a Fornetti igényeinek megfelelően átalakították, modernizálták. A műszaki innováció részeként az automata szalagról lekerülő termékek a speciális, spirálrendszerű kelesztő – fagyasztó tornyokon haladnak keresztül a még jobb termékminőség érdekében.

A műszaki innováció kiterjedt a már említett csomagológépekre is. Az egyedi Fornetti igényeihez igazított, speciális csomagológépen történik például a sokak által kedvelt pizza-szeletek csomagolása is.

Rengeteg műszaki újítás mellett fontos szerepet tölt be a megfelelő gyártási körülmény folyamatos biztosítása. Az üzemcsarnokokban a speciális, temperált klímát a Fornetti részére kifejlesztett légtechnikai gépek állítják elő. A megfelelő hőmérsékletű terek nélkülözhetetlenek a folyamatos hűtési-lánc biztosításához, amely már az alapanyag átvételnél elkezdődik és az üzletek fagyasztó-tárolójáig tart. A Fornetti célja a környezetbarát, energiatakarékos hűtési-lánc folyamatos biztosítása.   

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.