Küldetésünk

Küldetésünk

A Fornetti gazdasági súlyának megfelelő mértékben veszi ki részét a társadalmi felelősségvállalásból. Természetesen ez elsősorban küldetésében, szakmai munkájában, üzemei működési körzetében, munkatársai és gazdasági partnerei, azok családtagjai életminőségében jelenik meg legfőképpen. Működési területén kiemelten támogatja a szak- és felsőoktatásban résztvevők képzését, a lakosság komfortérzetét, egészséges környezetét és közbiztonságát segítő szervezetek, alapítványok működését.

Országos, sőt határon túl ívelő a gyermekek és fiatalok gyógyulását, rehabilitációját, egészségmegőrzését rendszerbe fogott támogató tevékenysége a Fornetti a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványán keresztül.

Ezen túlmenően elsősorban ugyancsak gyermekeket, fiatalokat segítik a különböző rendezvényekhez, sporteseményekhez kapcsolódó támogatások, amelyek egyrészt termékek formájában (évente több tíz tonna), másrészt anyagi támogatásban jelennek meg. Például rendszeresen Gyermeknapokon, a Magyar Triatlon Szövetség működésében és versenyein, profi és amatőr sportegyesületek, sportklubok és versenyek támogatásában, ifjúsági találkozókon történő jelenlétben.

Évről-évre saját akciókkal, játékokkal is jelentős anyagi, illetve termék-támogatáshoz juttat iskolai közösségeket, például 2012-13-14-ben az „Osztálykirándulás” általános iskolai osztályokat, 2013-14-ben a „Szalagavató játék” és a „Tablóverseny” középiskolás osztályokat. A gyermekek ismeretszerzéséhez, testmozgásához járul hozzá játékos formában évről évre a 2013-ban indított „Rókalandozó” játék, amely egyéni versenyzőket, osztályközösségeket és iskolákat juttat jelentős összegű (elsősorban sportszer és sporteszköz) támogatáshoz.

Korosztálytól függetlenek az ország egész területén a különböző szakmai és tudományos konferenciák, kulturális események, találkozók rendezéséhez nyújtott támogatások.

A teljesség igénye nélkül, akiket segítünk munkájukban, céljaik elérésében:

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat
Reménytadó Alapítvány
Neurofibromatózisos Betegek és Segítőik Társasága /NF/Ritka Betegségek Világnapja
Magyar Máltai Szeretszolgálat 
Bátor Tábor Alapítvány
Pneumobil Nemzetközi verseny
Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség
Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség
Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete
Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért
Fornetti Futó Körverseny
Mentők Dél-Alföldi Régió B.K.K.M-i
Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
Idősgondozó Szolgálat
KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete
Bács-Kiskun Megyei Család,Esélyteremtési és Önkéntes Ház
BÁCSVÍZ-Kecskeméti Vízmű Sport Club
Hírös Vakond Mentőcsoport
Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
Kecskeméti Judo Egyesület
Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Idősgondozó Szolgálat
Országos Vérellátó Szolgálat
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Sérült Gyerekek Napja
LáriFári Alapítvány
Mozdulj!Közhasznú Egyesület
Antall József Politika-és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány
Nemzeti Gyermekmentő Alapítvány
Magyar Vöröskereszt  
Magyar Máltai Szeretszolgálat Egyesület
Down Alapítvány
Országos Mentőszolgálat Alapítvány
SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
"Mosonyi Szendvicsgyár"-"Civil Mozgalom Egyesület"
  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.