Fornetti a szívbeteg gyermekekért alapítvány

Történet

A FORNETTI A SZÍVBETEG GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY nonprofit társadalmi szervezet, amely 2004-ben jött létre. Közhasznú tevékenysége: gyermekgyógyászati intézmények, egységek részére szívgyógyászati és szívdiagnosztikai készülékek, valamint intenzív betegellátáshoz szükséges eszközök, orvosi műszerek beszerzésének támogatása.

A megkeresések magánszemélyek és más alapítványok részéről egyre nagyobb számban érkeztek a Fornetti Kft-hez. A kérelmezőkről kevés információ állt rendelkezésre, így a vállalat nem volt biztos abban, hogy az adományt az előzetesen jelzett célra fordítják. Ezért rendszerbe foglalta a szponzorációt és saját alapítványt hozott létre, amelyben nyomon követhető, ellenőrzött módon nyújtanak támogatást a rászorulóknak. A Fornetti Kft. 2004-ben jegyeztette be a FORNETTI A SZÍVBETEG GYERMEKEKÉRT nyitott közhasznú alapítványt.

FORNETTI A SZÍVBETEG GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY 
Bejegyzése a Kecskeméti Törvényszéken a PK60042/2004 számon történt.
Adószám: 18365517-1-03
Bankszámlaszám: 10402506-25026805-00000000

A Fornetti Kft. a vállalkozás nagysága szerint a tőle elvárható mértékben, a társadalom iránti felelősségérzetéből adódóan, évek óta jelen van több olyan program megvalósulásánál, amely csak szponzori támogatással történhet meg. Az általa nyújtott támogatások a cég megalakulása óta elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály egészségmegőrzését szolgálták. 

Az alapítvány egészségmegőrzési, betegségmegelőzési és egészségügyi rehabilitációs tevékenységének céljai között szerepel: a szívbeteg gyermekek ellátásának javítása, a szűrésen és az egészséges életmódra nevelésen alapuló megelőzés, a terápiás beavatkozásokhoz nyújtott támogatás, valamint a gyermekegészségügy eszközökkel történő támogatása.

Alapítványunk több esetben nyújtott anyagi támogatást a nehéz helyzetben lévő egészségügynek is.
Több millió forinttal támogatjuk azon egészségügyi intézményeket, amelyek műszer vagy egyéb orvosi diagnosztikai eszköz megvásárlását kérik tőlünk.
Több tízmillió forint anyagi támogatást nyújtottunk a segítséget kérőknek.

Alapítvány tevékenysége évről évre:

Támogatási lehetőségek

  • Közel 1000 urna országszerte.
  • Személyi jövedelemadó 1%-a
  • Bankszámlánkra történő befizetés

Az alapítvány a Fornetti franchise partnereinek jelentkezése alapján fokozatosan, több mint 1000 üzletbe helyezett ki urnákat, amelyekbe a vásárlók folyamatosan tehetik be támogató összegeiket. Az így beérkezett adományokat, valamint az 1%-os SZJA felajánlásokat egészíti ki a Fornetti Kft.

Az egészségügyi intézmények úgy pályázhatnak az alapítványnál támogatásra, ha maguk is vállalnak önrészt. Az alapítvány nem pénzzel támogat, hanem eszköz, illetve berendezés beszerzésére ad támogatást.

Köszönjük támogatását a szívbeteg gyermekek nevében!

Támogatások

Az alapítvány egészségmegőrzési, betegség-megelőzési és egészségügyi rehabilitációs tevékenységének céljai között szerepel: a szívbeteg gyermekek ellátásának javítása, a szűrésen és az egészséges életmódra nevelésen alapuló megelőzés, a terápiás beavatkozásokhoz nyújtott támogatás, valamint a gyermekegészségügy eszközökkel történő támogatása.

Az alapítvány az elmúlt években 72.290.000 forinttal segítette a gyermekek gyógyulását. A kuratórium az adományok elosztásánál a területi elvet követi, azaz figyelembe veszi, hogy a Fornetti vásárlói mely városokban áldoztak legtöbbet a beteg gyerekek gyógyítására. Az eltérések nem jelentősek, nagyjából egyenletes erre a nemes célra az emberek adakozókedve. Így már az ország szinte valamennyi gyermekegészségügyi intézménye részesülhetett az alapítvány támogatásából. Legtöbben vizsgáló eszközöket, kardiológiai műszereket, speciális kórházi ágyakat kaptak.

ALAPÍTVÁNYUNK JÖVEDELEMSZERZŐ TEVÉKENYSÉGET NEM FOLYTAT.

Támogatás 2005 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2005
Támogatás 2006 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2006
Támogatás 2007 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2007
Támogatás 2008 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2008
Támogatás 2009 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2009
Támogatás 2010 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2010
Támogatás 2011 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2011
Támogatás 2012 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2012
Támogatás 2013 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2013
Támogatás 2014 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2014
Támogatás 2015 Közlemény a gazdálkodás legfontosabb adatairól 2015
  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.