Egészségtudatos fogyasztóknak

Jelenkori egészséges táplálkozás

Tangl Harald, a XX. század közepének egyik legismertebb táplálkozástudományi szakértője megfogalmazása szerint: „Az ember élettevékenységeinek egyik legfontosabb megnyilvánulása a táplálkozás. A természet hatalmas erővel, az önfenntartás ösztönével kényszerít valamennyiünket arra, hogy a szükséges élelmiszerről gondoskodjunk szervezetünk számára.” Ezzel a megfogalmazással úgy vélem egyet lehet érteni, de a megállapítás persze igencsak összetett, hiszen valójában mit is jelent a szükséges élelmiszer? A mennyiségen túl milyen minőségi paraméterek jellemzik azt, hogyan függ össze az összetétel az élettani igénnyel,

Bővebben

Mozogjuk le!

Mozogj sokat és élj egészségtudatosan!

Bővebben

Miért választ FORNETTI terméket az egészségtudatos vásárló?

A FORNETTI – amely hosszú évek óta kínál kiváló minőségű és kifejezetten magas élvezeti értékű termékeket a fogyasztó számára – igyekszik eleget tenni a táplálkozástudományi ismeretek bővüléséből adódó elvárásoknak, s ezért folyamatosan bővíti, módosítja kínálatát. A legújabb fejlesztés a FEHÉR PÉKÁRU szortiment kialakítására irányult. Ez olyan termékcsoport, amelynek forgalmazása jogosan kelti fel az egészségtudatos vásárló érdeklődését.

Az ESKI (Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet) fogalomtára szerint az egészségtudatos magatartás olyan szemlélet és életvitel, amelynek során az egyén:

  • döntéseiben fontosnak tartja és érvényesíti egészség-szempontjait saját maga és szűkebb és tágabb– környezete érdekében,
  • szokásainak tudatos kontrollálásával (pl.: helyes táplálkozás, testmozgás, szexuális szokások, egészségkárosító magatartások, káros szenvedélyek kerülése, stb.) tevékenyen részt vesz egészségénekének fejlesztésében,
  • elsajátítja a laikus segítség és önsegítés képességeit

Közismert, hogy a magyar lakosság jelentős részének táplálkozása több szempontból is egészségtelennek tekinthető. Az alapvető - általános jellegű - probléma a következő: túl sok a zsír és cukor bevitel, kevés a komplex szénhidrát, sok a só, kevés az ásványi anyag és nagyon kevés a rost. Minden olyan termék fogyasztása tehát, ami javít ezen a helyzeten kedvezőnek, egészségtudatosnak tekinthető.

Az egészségtudatos vásárló ugyanis olyan terméket igényel, amely azon túl, hogy jó érzékszervi tulajdonságokkal és kedvező minőség/ár aránnyal rendelkezik, összetételét tekintve is megfelel a korszerű táplálkozás által elvártaknak. Az egészségtudatos vásárló olyan terméket vásárol és fogyaszt, ami – természetesen józan határok közötti mennyiséget fogyasztva – kifejezetten kedvező hatású a fogyasztó egészségére.
A Fornetti, amely hosszú évek óta kínál kiváló minőségű és kifejezetten magas élvezeti értékű termékeket a fogyasztó számára – igyekszik eleget tenni a táplálkozástudományi ismeretek bővüléséből adódó elvárásoknak, s ezért folyamatosan bővíti, módosítja kínálatát.

Csak néhány példa arra, milyen módosításokat hajtott végre termékei egészségtudatosabb összetétele érdekében: Magyarországon az ágazatban elsőként, már 2007-től lecserélte a hagyományos margarint, egy transzzsírsavat minimális mértékben tartalmazó (kevesebb mint 2%) margarinra úgy, hogy a többletköltséget nem hárította át a vásárlókra. Folyamatosan cserélte le gyümölcsös töltelékeit gyümölcsvelőről valódi gyümölcs tartalmúra. Egyik vezető termékét, a baconos Fornettit felváltotta a zsírszegény csirkehúsossal. Emellett ügyel a só és cukor felhasználás optimalizálására.

Kapcsolódó cikkek:

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.