GOP

GOP-2011-1.3.1/A.

Adalék és tartósítószer mentes bakteriális kovászolású tradicionális kenyér és sós péksütemények, valamint az innovatív termékek nagyüzemi gyártási technológiájának kifejlesztése a Fornetti Kft.-nél

Innováció a Fornettinél

Tisztelt Vásárlónk!

Köszönjük, hogy a mi termékeinket fogyasztja. Okkal feltételezzük, hogy bizalmát azzal vívtuk ki, hogy vállalkozásunk indulása óta kiemelt gondossággal vigyázzuk termékeink minőségét, előállításukban legfontosabb szempontunk az élelmiszerbiztonság garantálása, valamint az egészséges táplálkozás elősegítése.

A fogyasztók egészségvédelme érdekében elsők között alkalmaztuk a minőségbiztosítási rendszereket (ISO, IFS), kezdtük használni a transz-zsírsav mentes margarint, évekkel megelőzve a jogszabályi kötelezettséget. De említhetjük zöldséges termékeinket, melyek azzal szolgálják az egészséget, hogy a termék előállításához szükséges liszt negyven százalékát friss zöldségekkel helyettesítve csökkentik a fogyasztók szénhidrát terhelését és jelentősen növelik a vitamin, élelmi rost, antioxidáns bevitelt.
A Fornetti piacvezetőként érzi, mekkora felelősség hárul rá ezen a téren is, hiszen csupán Magyarországon honfitársaink tíz százaléka, azaz naponta közel egy millió fogyasztó választja termékeit.

Az egészség a legnagyobb kincs, így tartozunk vásárlóinak azzal, hogy olyan termékeket állítsunk elő, melyek összetevői tudományosan bizonyított módon egészségmegőrző hatással vannak szervezetünkre. Termékfejlesztőink folyamatosan dolgoznak azon, hogy a megszokott, elfogadott termékeink mellé új technológiákat és árucsoportokat vezethessünk be. Új termékeiben a Fornetti a legjobb minőségű természetes alapanyagokat dolgozza fel, törekszik a legjobb élettani hatású termékek előállítására.

Most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy pályázat segítségével a Fornetti Kft. egy hagyományos kézműves kisipari módszerekre alapuló technológiát valósítson meg a mai modern pékipari körülmények között. Annak érdekében, hogy a kitűzött cél elérhető legyen, elsőként kifejlesztünk egy speciális, egyedi kovászt, majd ezzel hagyományos kovászos kenyeret és erre alapozott termékcsaládot fejlesztünk. A cég a projekt keretében egy olyan bakteriális íz kovászos technológia kifejlesztését célozza, ami teljességgel kiváltja vagy minimalizálja a sütőélesztő felhasználást.
A projekt keretében 4 új termékcsoportot fogunk kifejleszteni. A legfontosabb közös tulajdonságuk az, hogy egészségesek, valamint a Fornettitől megszokott magas minőségű termékek.

Záró sajtótájékoztató

Már nem csak bor, de kovász is erjed tokaji mustból

Összekapcsolódik a világhírű tokaji borvidék és az ugyancsak nagy nemzetközi elismertséggel rendelkező Fornetti Kft. neve. A magyar tulajdonú sütőipari nagyvállalat egy különleges egyedi, saját íz-kovászt fejlesztett ki, amelyet minden egyes terméke elkészítésénél felhasznál. Kétévnyi kutató-fejlesztő tevékenység előzte meg ennek a megalkotását, melyben a cég munkatársai és egy külföldi vállalat is részt vett.

Ennek, illetve egy, a Széchenyi Terv keretében lezáruló pályázat ismertetése történt meg október 31-jén a vállalat kecskeméti központjában. Dr. Szabó József ügyvezető mutatta be a két éves projekt főbb állomásait. Dr. Süth Miklós stratégiai igazgató a fejlesztések ívét, a két év során felvetődő kérdésekre adott szakmai válaszokat ismertette az előadása során. Elmondta, hogy két évvel ezelőtt 1 000 vásárló bevonásával felmérést készítettek arról, hogy a vásárlók milyen kenyeret szeretnének fogyasztani.
A felmérésből kiderült, hogy a fogyasztók tradicionális nagy kenyeret szeretnének vásárolni, csak nem nagy mennyiségben, hanem fél kilós csomagokban. A hagyományos kovászos kenyerek sokkal jobb ízűek, különösen, ha az egyedi ízt egy bakteriális íz-kovász hozza létre és nem az általánosan felhasznált élesztő alakítja ki. Kevesebb lisztet, több zöldséget fogyasztanának.

Palásti József cégtulajdonos látva a felmérés eredményét, úgy gondolta, hogy egy egyedi íz- világot teremtő speciális kovászt kell ahhoz megalkotni, hogy az eddigiektől eltérő kenyeret lehessen a piacra készíteni. Abból indult ki, hogy azokban az országokban ahol jó bor van, ott jó kenyeret sütnek. Így a Tokaj – Hegyalja pincéiben aszúbornak készülő mustból nyerték ki azt az élőflórát, melyből egy különleges íz-kovászt készítettek. Kis Mihály fejlesztési igazgató elmondta, hogy adalék és tartósítószer-mentes bakteriális kovászolású tradicionális kenyeret és sós péksüteményeket, valamint egyéb innovatív termékeket fejlesztettek ki a két év során.

Négy új termékcsaláddal találkozhatnak a Fornetti kedvelők: az adalékanyag és tartósítószer-mentes különleges íz-kovásszal készülő kenyérrel; Megalkották a zöldséges kenyeret, amelynél 30-40 százalékban kiváltották a lisztet friss zöldséggel; Szintén az egészségtudatos vásárlói igényeknek megfelelő több magvas termékeket készítettek (több magvas, kukoricás, tönkölyös, rozsos, burgonyás stb.); Illetve a hagyományos termékekben hasznosul a fejlesztések eredménye. November hónapban elérhető lesz a franchise hálózatban, elsőként a szilvás papucsban a Fornetti saját, egyedi tokaji élőflórával készített terméke.

A Fornetti termékek legfontosabb közös tulajdonsága, hogy egészségesek, valamint a már megszokott magas minőségűek. Az élelmiszergyártó cég kiemelt figyelmet fordít a fogyasztók biztonságára és a fogyasztók péksüteményekkel szemben támasztott igényeinek kielégítésére. Kiváló minőségű termékei mind élelmiszerbiztonsági szempontból, mind a termékekhez felhasznált alapanyagok kiválasztásában ezt példázzák. A fogyasztók érdekében elsők között alkalmazta a minőségbiztosítási rendszereket (FSSC 22000, IFS), kezdte használni a transz-zsírsavmentes margarint.

  
Napról napra közel 1 millió ember fogyasztja a Fornetti termékeket. A fogyasztóink igényeihez igazodva a kínálat folyamatos megújítására helyezzük a hangsúlyt.
A Fornetti franchise rendszere lehetővé teszi, hogy Ön kis befektetéssel, kockázatmentesen bővíthesse meglévő üzletének kínálatát, vagy indíthasson egy új, jövedelmező vállalkozást.
A Fornetti 2004-ben alapította a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványt, mely nonprofit szervezet több formában támogatja a betegek gyógyulását.